Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica miljonsatsar på förbutik i Västanfors

Ica Fontänen har köpt Centralkiosken i Västanfors och flyttar snart in verksamheten under samma tak som butiken.

Annons
Både Ted Brandt och Lars Melin ser fördelar med att Centralkiosken blir en del av Ica Fontänen. ”Det ska bli kul att komma in i det gänget”, säger Ted Brandt.

Fagersta. Ica Fontänen rustar för framtiden. Med en förbutik för kiosk och spel hoppas ägaren Lars Melin att kunna locka ännu fler kunder.

– Nu tycker jag vi står starka även om det skulle bli ett nytt handelscentrum på andra sidan stan, säger han.

Anne-Christina Brandt och sonen Ted Brandt, som äger och driver Centralkiosken, kände att det började bli dags att kunna vara lediga ibland.

Ted Brandt berättar att en arbetsvecka på 55 timmar inte är något ovanligt och att han till exempel jobbade 85 timmar förra veckan.

–Det är väldigt mycket att göra och vi kände att vi måste få lite mer ledigt. Jag hade fått upp ögonen för det här med förbutiker och tror själv att det är framtiden, så då gick jag till Lars Melin och hörde vad han tyckte, säger Ted Brandt.

Och Lars Melin höll med; det var en bra idé.

De kom överens och därefter ägnade Lars Melin hösten åt att diskutera expansionen både med fastighetsägaren, eftersom butiken skulle bli tvungen att bygga ut, och med Ica centralt.

Före jul var allt klart och Lars Melin kunde skicka in bygglov. Bygget drog i gång under vecka fem, men har försenats lite på grund av vädret. Nu rullar det på igen och Lars Melin tror att premiärdatumet i början av maj kommer att stå fast.

Tillbyggnaden för förbutiken blir på 50 kvadratmeter och kommer i första hand var fokuserad på spelverksamheten.

–Men vi kommer också att sälja kaffe, korv och ha det vanliga kiosksortimentet. Vi tar även över allt det som Centralkiosken tillhandahöll, som tåg- och bussbiljetter, säger Lars Melin.

I dag jobbar 27 personer på Ica Fontänen. När förbutiken öppnar utökas styrkan till 30. Lars Melin planerar att tre anställda ska ha förbutiken som huvudsyssla, däribland Ted Brandt som får det största ansvaret.

Fontänen ska även utbilda flera i den vanliga butikspersonalen för att de ska kunna rycka in och hjälpa till vid försäljningstoppar i förbutiken.

–Men det nästan viktigaste i den här affären är att jag får Ted och Anne-Christinas kunskap. Det känns fantastiskt roligt och kul att kunna utveckla butiken, säger Lars Melin.

Ted Brandt och Anne-Christina Brandt har nu sålt kiosklokalen, och även om det blir en stor förändring för dem tycker Ted inte att det känns sorgligt.

–Nej, jag är väldigt glad för det här. Jag tycker att det är kul med förändring. Jag tycker inte att vi överger kiosken, utan att vi är på väg framåt, säger Ted Brandt.

Utbyggnaden på 50 kvadratmeter börjar bli färdig.
Annons