Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ingen bra dag för kollektivtrafiken”

Mats Gustafsson, vd på Tågkompaniet, konstaterar att vindarna orsakat kaos längs järnvägen.

Annons

Tågkompaniet har bland annat hand om tågtrafiken mellan Fagersta och Västerås. Fyra tågstopp har drabbat bolaget mellan Ludvika och Virsbo under dagen.

Dessutom är det stopp på många andra håll i Dalarna, Gästrikland och Värmland. Anledningen är att det har blåst ned träd på spåren.

-Det är ett jäkla väder, säger Mats Gustafsson.

-Från lunchtid och framåt har vi haft stora problem att få tag i ersättningstrafik och naturligtvis har vi många kunder som har fått vänta länge, tillägger han.

Han beklagar det och förstår också att kunder är missnöjda med informationen.

-Vi har gjort vad vi kan, men vi har inte motsvarat kundernas förväntan. Det är frågan om man ens kan ha det kravet på oss en dag som denna. Men icke desto mindre, det är klart att de är besvikna, säger han.

Mats Gustafsson berättar att flera av företagets tåg skadats och att det leder till fordonsbrist i morgon. Troligen kommer det att påverka trafiken mellan Fagersta och Västerås.

-Man ska hålla ögonen på de informationskanaler som finns för att få reda på hur trafiken kommer gå i morgon bitti, säger Mats Gustafsson och fortsätter:

- Man ska nog inte ta för givet att man kommer dit man ska i tid i morgon bitti. Det bör man kunna ta för givet annars, utan tvekan.

Klockan 19:30 var det stopp i tågtrafiken både i norrgående och södergående riktning från Fagersta. Mellan Västerås och Virsbo fungerar tågtrafiken, men en del avgångar kommer ställas in även på den sträckan.

-Det här är ingen bra dag för kollektivtrafiken, konstaterar Mats Gustafsson, vd på Tågkompaniet.

Mer läsning

Annons