Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen garanti att få vara kvar på samma boende

Brist på boende gör att äldre får dela rum, flyttas runt eller stå helt utan plats. ”Det är ett pusslande”, säger Fagerstas vård- och omsorgschef Eva Blomberg.

Annons

– De som är på korttidsboenden i dag väntar oftast på annat boende. Det bästa är om man så fort som möjligt får en plats på ett ordinarie boende, att helt avveckla korttidsplatserna, säger Eva Blomberg och tillägger:

– Det är därför vi nu försöker avveckla korttidsplatserna på Kanalen (Solliden) för att göra boendeplatser där.

Men om någon har tilldelats en plats på korttids i Västanfors och trivs där, är det då rimligt att flytta den personen till ett annat korttids i Fagersta?

– Vi försöker se till personens behov och det vi tänker är att där man får sin korttidsplats ska man kunna få den hjälpen man behöver ha. Det är behoven som styr vart man hamnar, men i dag är det ingen garanti att man kan stanna på samma korttidsplats, tyvärr, säger Eva Blomberg.

Om det största behovet är att få stanna i samma område då?

– Jag kan inte uttala mig i enskilda fall. Men rent generellt kan jag säga att man har rätt att få byta plats om man inte trivs. Dessvärre är det som sagt ont om platser och vi arbetar hela tiden för att få ihop pusslet. Vi är fullt medvetna om problemet. Det är bara att beklaga över hur det ser ut i dag, säger hon.

Annons