Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internationell snabbmatsjätte till Fagersta

Nu har ett avtal skrivits mellan Fagersta kommun och en internationellt välkänd snabbmatskedja. Bygget av den nya restaurangen planeras börja redan i höst, berättar riksdagsledamoten Stig Henriksson (V), som länge har arbetat för att möjliggöra detta.

Annons

– Redan för två år sedan, när några ungdomar startade en Facebookgrupp med namnet ’McDonalds i Fagersta’ började vi diskutera möjligheten att bygga en snabbmatsrestaurang här i stan, säger Henriksson.

Enligt Stig Henriksson har överenskommelsen varit på gång en längre tid. Det har dock inte skrivits något avtal förrän nu. Mycket på grund av den omfattande arbetsinsatsen som behövs för att göra byggnationen möjlig.

– Vi behöver riva lekplatsen och flytta utomhusgymmet för att få plats med en restaurang i samma storlek som det som ligger i Kungens Kurva i Stockholm, säger Stig Henriksson.

Riksdagsledamoten meddelar således att utomhusgymmet i Vilhelminaparken kommer att finnas kvar, men flyttas för att göra plats åt den nya snabbmatsrestaurangen. Det nya utomhusgymmet kommer turligt nog att vara endast ett kort gångavstånd från restaurangen.

– Perfekt, säger Stig Henriksson, då kan man träna innan man går in och äter och då kanske slippa ha så dåligt samvete för att man trycker i sig en hamburgare.

Se planritningarna här

Mer läsning

Annons