Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnvägen har klarat branden

Järnvägen inom det branddrabbade området tycks ha klarat sig bra.– Men vi kan inte säga när trafiken kan komma i gång igen, säger Peter Källman på Trafikverket.

Annons
Fortfarande är det stopp i tågtrafiken förbi det område som härjades av skogsbranden och det är oklart när tågen kan börja rulla igen.

Tågtrafiken mellan Fagersta och Surahammar, och mellan Avesta Krylbo och Fagersta är stoppad på grund av branden. Det är oklart när trafiken kan komma i gång igen.

Redan förra veckan gjorde Trafikverket en första översyn och kontroll av sina anläggningar. Det var mycket sot förstås. Men annars tycks järnvägen ha klarat sig.

– Den har klarat sig hyfsat bra. Det vi väntar på nu är klartecken från räddningsledningen för att kunna koppla på spänningen igen, säger Källman.

– När vi får klartecken för det, kommer vi att följa de rutiner vi har för att kontrollera alla våra system, och köra ett provtåg genom hela området för att se att banan är säker.

En del tågavgångar är inställda under veckan, medan andra ersätts med buss. På www.tagkompaniet.se finns all information.

Flera av de tidigare avstängda vägarna är nu öppna för trafik. Länsväg 256 mellan Broarna och Hästbäck är öppen, men med hastighetsbegränsning på 30 km i timmen. Länsväg 668 mellan Ängelsberg och Hästbäck är fortsatt avstängd.

Mer läsning

Annons