Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julrea på hemmaplan

För första gången går butikerna i city ihop för att locka Fagerstaborna att mellandagsshoppa lokalt. Nu väljer man att hålla öppet på annandagen för att öka tillgängligheten.

Annons
David Sjödin, 9 år, julhandlar tillsammans med morfar Nicko Smith, 67år. ”Ja, jag brukar alltid handla på mellandagsrean. Jag brukar handla kläder och allt möjligt. Man blir lycklig när man fyndar”, säger Nicko.

Julhandeln i Fagersta har inte sett ut som den gjort tidigare år, det menar Maria Vedholm, delägare på Elkedjan:

– Första smällen kom när Erikslund öppnade, sen växer ju näthandeln mer och mer, och det märker vi av även på julhandeln, menar hon.

För att gynna lokalhandeln har föreningen Fagersta i Fokus bestämt att butikerna ska hålla öppet på annandagen för mellandagsrea.

– Vi vill visa invånarna att man inte behöver åka så långt för att fynda. Jag tror att de som tar sig ut kommer märka att det finns mer här än vad man tror, säger Maria Vedholm, som själv sitter i föreningens styrelse.

Kristina Hellman har varit företagare i Fagersta i 39 år och driver butiken Josefinas dam. Hon är positiv till initiativet.

– Det är så otroligt viktigt att folk förstår hur mycket det här gynnar orten. Vi får ofta höra att servicen är mycket bättre här än i storstäderna, det är nog till vår fördel, menar hon.

Men för att se resultat måste man pröva detta fler år, menar Marie Gauffin, butikschef på Dagny och jag.

– Det är ju en av årets största shoppingdagar, det känns kul, man måste ju prova!

Annons