Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julstängt på vårdcentralerna

De allra flesta verksamheter tar julledigt när det vankas röda dagar i almanackan. Likaså vårdcentralerna i Skinnskatteberg, Norberg och Fagersta. Men vid akuta besvär finns hjälp att få.

Annons

Norra länet. Julledigheten och de röda dagarna gör att bemanningen på vårdcentralerna i norra länsdelen försvinner.

– Vi har inte öppet under de röda dagarna, då är det stängt. Men på alla arbetsdagar är det öppet mellan 08.00 och 17.00, då finns vi på plats, säger verksamhetschefen för vårdcentralerna i Skinnskatteberg och Norberg, Maria Romlin.

Var ska man vända sig vid akuta besvär?

– Självklart finns det hjälp att få då. I första hand, när läget är akut, ska man alltid ringa 112. Är det mindre akut kan man i stället ringa 1177 (Vårdguiden) för att få rådgivning med sina problem, säger Romlin.

I Fagersta gäller samma sak. Vårdcentralen på Bergslagssjukhuset stänger igen även här under de röda dagarna.

– Men man ska komma ihåg att det alltid finns hjälp att få via Vårdguiden. Det numret kan man alltid ringa om man känner sig osäker och behöver ha rådgivning när det gäller något allvarligare, säger Marie Johansson, som sitter i växeln på Bergslagssjukhuset.

Så här ser öppettiderna ut

Vårdcentralerna i Skinnskatteberg och Norberg: Öppet 08.00–17.00 alla vanliga arbetsdagar. Stängt på de röda kalenderdagarna.

Vårdcentralen i Fagersta: Öppet 08.00–17.00 alla vanliga arbetsdagar. Stängt på de röda kalenderdagarna. Kontakta 1177 vid akuta frågor under ledigheten.

Mer läsning

Annons