Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalasdags när Mikisklubben fyller två

Flera etablerade världsartister har besökt Mikisklubben i Fagersta. Men stämningen står framför allt publiken för anser festfixaren Bodde Eliasson, som i kväll bjuder in till 2-årsparty som tack.

Annons
Initiativtagaren Lars

Det är en stolt initiativtagare som summerar de gångna Mikis-åren, över en kopp kaffe på konditori Vallonen.

– Jag vill tacka publiken och alla gäster som kommit och hälsat på oss på Mikisklubben. Hade det inte varit för alla glada besökare skulle det inte vara mycket till fest, säger Lars ”Bodde” Eliasson.

Iden till en rockklubb kom till efter att Bodde fick en känsla av urholkat musikliv i Fagersta. Han är uppväxt på den tiden då musiken blomstrade och punkrocken var som störst här och runt Bergslagen. Att se det försvinna fick honom att vilja agera.

– Det klagas mycket över att det är dött på kvällar och helger. Och jag var en av dem som gjorde det. Mikisklubben är ett bevis på att ett stort intresse finns och att det ska bevaras, säger han.

Att banden genom åren har en röd tråd genom punk- och rockgenren erkänner Bodde är lite av eget intresse.

– Hehe, ja visst är det så. Men uppenbarligen är det fler som går i gång på det. Och sedan är det inte enbart besökare som är musikfanatiker som kommer. Det är väldigt blandat och även långväga gäster. Det är skitkul, säger han.

I kväll bjuder Mikisklubben in till fest med mat och musik på Götis. För musiken står Poofen och Nises från forna gruppen Bruket.

NFAA.
bruket.
dj nicholaus arson.
initiativtagare. ”Tanken är och har alltid varit att ställa till med en trevlig utekväll för publiken och banden som kommer”, säger Lars ”Bodde” Eliasson. Foto: Emeli Lillbacka
millencolin.

Mer läsning

Annons