Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känsloladdad pjäs om att våga vara sig själv

I föreställningen It’s All Too Beautiful fick Brinellelever följa radarparet Daniel och Viktors uppväxt i Fagersta. Transidentitet, psykisk ohälsa och poesi i en känslofylld Teatertropos-pjäs.

Annons
Teaterduon Teatertropos, lyfter fram viktiga ämnen om identitet och psykisk ohälsa i den moderna pjäsen It’s All Too Beautiful. På bild syns bästisarna Daniel (Lina Petersén) och Victor (Conny Petersén) i en scen där de kör EPA-traktor genom hemstaden Fagersta.

Att vara ung är inte alla gånger helt lätt. Har man också en känsla av att leva i fel kropp eller drabbas av psykiskt ohälsa gör det inte ungdomsåren direkt lättare.

Nyligen fick Brinellskolan besök av teaterduon Conny och Lina Petersén från Teatertropos i Västerås.

I deras föreställning It’s All Too Beautiful fick publiken följa Daniels resa till att bli accepterad som transpersonen Marie och motorälskaren Victors kamp mot psykisk ohälsa. Och hur det är att leva med tjatiga föräldrar och även i hem där tystnaden säger sitt.

17-åringarna Elin Norin Wikman och Elelta Tella var och såg föreställningen i aulan på Brinellskolan.

– Det var verkligen lärorikt och många som nog kan känna igen sig i hur det är att inte må bra, säger Elin.

–  Man får upp ögonen och förståelse för andra. Det var en viktig teater, säger Elelta.

– Vi valde att spela in scener i Fagersta just för att det passade sig bra med miljöerna och småstadslivet, säger Conny Petersén från Teatertropos.

Föreställningen ingår i Landstingets projekt Läget, där fler organisationer går samman för att främja hälsa bland ungdomar och informera och ge kunskap om vad som kan orsaka ohälsa.

Annons