Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känt smörgåshak kan flytta in vid Otikorset

Drömmen om McDonalds gick i kras. Men nu kan snabbmatskedjan Subway komma till Fagersta.

Annons
Butiken vid Oti-korset har länge jobbat för att en snabbmatskedja ska etablera sig där. McDonalds tog sig en funderare men avböjde så småningom då för få bilar passerar. Nu kan i stället Subway komma att slå upp portarna på platsen.

Per-Ola Schilström, butiksägare vid Otikorset, bekräftar att han varit i kontakt med Subway.

– Vi arbetar på att de ska komma hit. Men det är långt ifrån färdigt, säger han.

Både Subway och Per-Ola Schilström har sina krav för att någon affär så småningom ska kunna bli av.

Enligt Per-Ola Schilström vill kedjan i så fall att lokalerna byggs om medan han, som blir uthyrare, å sin sida behöver ta ställning till det. Butiken och kedjan delar i så fall på utrymmet. Sedan behövs en franchisetagare.

– Om det här går i hamn kan ingen öppning ske förrän tidigast nästa år, säger Per-Ola Schilström.

En annan viktig punkt för honom är att veta att ett intresse för ett Subway finns i Fagersta. Hittills har responsen varit positiv.

Han har tidigare varit i kontakt med McDonalds, som tackat nej till etablering på grund av att kedjan anser att Fagersta är för litet samt att för få bilar passerar Oti-korset. Per-Ola Schilström är inte nedslagen för det.

– Kanske Fagersta behöver ha någon annan slags mat än pizza och hamburgare. Smörgåsar känns som att det ligger lite i tiden.

Fagersta-Posten har varit i kontakt med Subways presskontakt som avböjer att kommentera med hänvisning till att ingenting är klart.

Annons