Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsstjärnans blunder – glömde bort vägen

48 000 kronor och en seger i Prins Gustaf Adolds Minneshoppning stod på spel. Då glömde landslagshopparen Jens Fredricson fel hinder och uteslöts. – Onödigt när det händer i en sån här hög klass, säger ryttaren själv.

Annons
Jens Fredricson.

Spänningen låg i luften. Det var Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning, och hindren låg på 1.45. Jens Fredricson kom ut på banan i winning round. En av de två tidigare ryttarna hade ridit felfritt och nu gällde det för hemmahopparen att rida snabbt och felfritt - och komma i håg banan. Det sistnämnda glömde Jens Frericson bort och blev därför utesluten för fel väg.

– Det är irriterande absolut och onödigt att det ska hända i en sån här hög och viktig klass, säger Jens Fredricson som ändå inte hänger med huvudet allt för mycket.

– Man måste ha lite distans till det hela också, säger han.

Han red Uncanto di Villigana. En häst han bara tränat och tävlat i ett par månader. Siktet var även inställt på ett OS i Rio i sommar, men så blir det inte.

– Det är först nu det har börjat stämma mellan oss, så det är aktuellt i år, säger han.

Däremot siktar ryttaren, tävlandes för Strömsholms RSF, i stället på ett EM nästa år.

– Det är en jättefin häst och jag tror att det kommer att gå väldigt bra på sikt, säger han.

Jens Fredricson ställde upp i flera klasser under Nationaldagstävlingarna i Strömsholm och tog bland annat hem segern i en 1,35-klass, en tredjeplats i 1,30-hoppningen och var dessutom med och tog sitt Strömsholm till en final i Lag-SM i Falsterbo.

Mer läsning

Annons