Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länet får ny landshövding i februari nästa år

I går blev det klart att Västmanland får en ny landshövding då Håkan Wåhlstedt avgår efter knappt ett år på posten. Han kommer att sluta vid årsskiftet. Enligt uppgifter till tidningen vill han ha mer tid för familjen.

Annons

I ett pressmeddelande från finansdepartementet meddelades redan under gårdagen att Minoo Akhtarzand blir ny landshövding i Västmanland. Hon blir den första kvinnan på posten i Västmanland och ser fram emot att börja sitt nya jobb i februari nästa år.

– Det känns jätteroligt. Jag är väldigt förväntansfull. Jag har varit landshövding i fem och ett halvt år i Jönköpings län. Det är ett fantastiskt bra och väldigt roligt uppdrag. Man kan göra mycket om man är intresserad. Så jag ser fram emot det, säger Minoo Akhtarzand.

Varför lämnar du Jönköpings län för Västmanland?

– Jag har ett halvår kvar på mitt förordnande med möjlighet att förlänga det i tre år. Nu får jag möjlighet att ta över ett nytt län och jobba i sex år och det ser jag verkligen fram emot.

Har du någon koppling till Västmanland?

– Nej, men jag hade faktiskt mindre koppling till Jönköping jämfört med Västmanland.

Där hade jag aldrig varit innan jag fick min tjänst som landshövding. I Västmanland har jag varit många gånger när jag jobbade inom energibranschen.

Annons