Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets kulturskolor klättrar i rankningen

Kulturskolorna i landets nästan 300 kommuner rangordnas varje år. Stora kliv upp i tabellen har tagits av närområdets kommuner. – Det har fungerat bra i år, säger Nicklas Olivensjö, rektor på Norbergs musikskola.

Annons

Norra länsdelen. I år så har Norbergs kommun lyckats allra bäst. Från att vara på 247 plats förra året så ligger de nu på plats 32 i hela landet.

Sedan läsåret 2015 har musikskolan i Norberg samarbetat med en skola i Avesta för att förbättra sin verksamhet vilket verkar ha gett resultat.

– Vi är väldigt liten skola med 3 anställda och samarbetet är att ha alla instrument. Vi har även körer och konserter tillsammans, säger rektorn i Norberg Nicklas Olivensjö.

Bakom rangordningen ligger Lärarförbundet som mäter kommunernas satsningar på musik- och kulturskolor.

De tittar på resurserna som ges åt skolorna, avgifterna som eleverna får betala för skolan samt andelen elever i en kommun som deltar i kommunens verksamhet.

Till nästa års rankning siktar Norberg ännu högre.

– Vi utvärderar i slutet av läsåret för att se vad vi kan göra bättre, säger Nicklas Olivensjö.

Fagersta kommun har även de klättrat nästan 150 placeringar till nummer 35 i ordningen. Skinnskattebergs kommun har ett något blygsammare resultat och har stigit 6 placeringar till plats 68 i listan.

Mer läsning

Annons