Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om tågolycka mellan Västerås och Kolbäck

En person hamnade framför ett tåg strax väster om Västerås C vid 19.30-tiden på måndagen.

Annons

Positionsbestämmelserna var inledningsvis mycket oklara - uppgifter talade om väster om Dingtuna.

Därför dröjde det innan räddningstjänsten kom till rätt plats - i höjd med gamla fängelset några hundra meter väster om Västerås C. Under måndagskvällen var det oklart hur positionsbestämmelserna kunde bli så fel.

Det rörde sig om en kvinna som blev påkörd av tåget. Olika uppgifter förekom under kvällen om skadeläget - klart är att kvinnan överlevde påkörningen. Hennes närmare skadeläge är dock oklart. Polisen misstänker inget brott bakom olyckan.

Tågtrafiken mellan Västerås och Köping och omvänt, Västerås-Fagersta och omvänt och Västerås-Eskilstuna och omvänt ställdes omedelbart in.

Trafikverket kunde inte ge någon prognos för när trafiken kunde släppas på igen - räddningsarbetet invid spåren gjorde att tågtrafiken absolut inte kunde släppas på förrän allt var klart. Den ovissheten gjorde också att passagerarna ombord på tågen inte kunde få exakt information om när tågen åter kunde rulla, vilket som alltid skapar stor irritation - men läget är detsamma även vid en olycka som stänger vägar: Exakta besked kan inte alltid ges då räddningsarbete får ta den tid som krävs.

Strax före klockan 21 hade räddningsarbetet avslutats vid järnvägsspåren och trafiken kunde släppas på. Då hade ersättningsbussar kunnat sättas in på sina håll, men inte överallt. De tåg som blivit stående blev alltså drygt en timme försenade och de följdförseningarna kommer att hålla sig resten av kvällen.

Mer läsning

Annons