Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legendarisk korvkiosk får ge namn åt ny rockklubb

Från tanke till ett färdigt koncept på en månad. Så snabbt gick det för George Toma och Lars Eliasson att lägga grunden för Fagerstas nya rockklubb, Mikisklubben.

Annons
George Toma och Lars Eliasson drar snart i gång en ny rockklubb i Fagersta. Klubben kommer att gå under namnet Mikisklubben.

George Toma driver Götis Bar i Västanfors. Lars Eliasson kände att han hade lite långtråkigt, han ville ha ett ställe att gå till för att lyssna på musik, gärna då lokala band som ibland blandas med band från andra håll, och Eliasson hade sin idé klar i huvudet.

Killarna träffades. Och sedan var det inte långt från tanke till handling.

– Roligt att vi båda nappade på idén, säger Toma.

– Jag tror att många som är lite äldre, som jag, inte riktigt vet vart de ska ta vägen om de vill gå ut i Fagersta, säger 45-årige Eliasson.

– Men samtidigt ska det vara ett ställe som alla mellan 20 och 65 år ska kunna gå till, och känna sig hemma.

Nu är tanken att köra Mikisklubben ungefär varannan månad i Tomas lokaler i Västanfors. Det kan bli tätare, det kan gå längre mellan gångerna. Lite beroende på tillgången på band, vilka som finns tillgängliga helt enkelt. Men gästerna ska känna igen sig från gång till gång, det är viktigt.

– Fagersta har alltid varit mycket hårdrock och punk. Så ska det bli nu också, säger Eliasson.

– Det har kommit många bra band från Fagersta. Jag tror att det här med rockklubb kan vara viktigt för staden, och att det här kanske kan vara början på något riktigt stort. Så det är roligt att vara med från start, säger Toma.

– Jag som kommer utifrån kanske ser saker på ett annat vis, än de som bor här.

Premiären sker den 8 februari. Huvudnumret då blir Fagerstabandet Bruket.

– Vi har flera band bokade både för den kvällen och resten av våren. Men vi kan inte gå ut med namn än. Så det återkommer vi till. Om inte annat så på vår Facebooksida, säger Toma.

– Det kan bli så också att vi tar ett större band ut-ifrån någon kväll, men att ett lokalt band då får bli förband.

Nu ska rockklubbskvällarna inte bara innehålla livemusik, utan tanken är att också bjuda på en rock-dj. På så sätt breddas utbudet än mer.

– Jag tycker att den här lokalen är perfekt för det här, säger Eliasson.

Namnet då, Mikisklubben, vad kommer det ifrån?– Det var min idé, säger Eliasson och skrattar gott.

– Är man i rätt ålder, då känner man till Mikis och vet vad det var för något. Att det var korvkiosken, som låg intill Folkets hus, den som nu är ombyggd till pizzeria. Det var där vi Fagerstabor för första gången kunde köpa kebab.

Klubbens logga visar om inte Mikis så i alla fall berget bakom kiosken. Välkänt för många som växt upp i Fagersta.

Annons