Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions visade sitt stöd till de branddrabbade

I augusti när skogsbranden härjade i Västmanland var det många frivilliga som ställde upp och visade sitt stöd på ett eller annat sätt. En av dem var Lions som skänkte 100 000 kronor till de drabbade i branden.

Annons
De som drabbades hårdast av skogsbranden samlades i onsdag på hembygdsgården i Fagersta. Lions stod bakom träffen och höll tal om sin ideella förening samt vikten av att hjälpa utsatta i nöd. På plats var bland annat brännskadade Reine Ullén, hans fru Camilla och brandhjälten Tommy Tuike.

I går bjöd den ideella föreningen Lions i Fagersta in de branddrabbade familjerna och de som på något vis har hjälpt dem, till fika på Hembygdsgården i Fagersta.

På plats runt fikabordet fanns bland annat Reine Ullén, som brännskadades svårt i Stabäck, samt hans alldeles egna hjältar Björn Svensson, Tommy Tuike och Mikael Bergner.

– 100 000 kanske inte är så mycket pengar för många och framförallt inte om de ska fördelas på flera. Men vi på Lions ville på något vis visa vårt stöd genom att skänka denna summa som vi hade i vår katastroffond, säger Lions Fagerstas president Rolf Hultelid.

Även Kenneth Segerberg, som var den som stannade till i Hästbäck och Stabäck för att varna de boende, var på plats. Det var också Elsa Holm, som räddades tack vare Kenneth.

Rolf Hultelids tal under fikat innehöll även uppmuntran till familjerna.

– Nu gäller det att blicka framåt och tänka på att det faktiskt hade kunnat gått ännu värre, att fler hade skadats eller dött.

Mer läsning

Annons