Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liten skogsbrand norr om Virsbo

(Uppdaterad 21.40) Räddningstjänsten har larmats till vad som inledningsvis beskrevs som en liten skogsbrand på Älvkvarnsberget strax norr om Virsbo.

Annons

Det visade sig att det brann på en ö i Åmänningen, utanför det stora området där elden bekämpats under snart två veckor.

Så sent som vid 19-tiden hävdes avspärrningen av Åmänningen.

- Det satt en man där ute som tänt en lägereld och tänkte grilla, säger Anders Nygren, inre befäl vid Mälardalens brand- och räddningsförbund. Varken han eller hans kolleger ute på platsen var ett dugg roade över mannens tilltag.

Förutom att det oavsett det lilla regn som uppstått råder absolut eldningsförbud tycker räddningstjänsten att mannen borde ha vetat bättre än att göra upp eld i naturen bara någon knapp kilometer fågelvägen från en stor skogsbrand där hundratals brandmän fortfarande kämpar för att släcka elden.

- Han trodde att det var okej bara för att det regnar, säger Anders Nygren och fortsätter med eftertryck:

- Polis ska få titta på det här.

Lyckligtvis kunde brandmännen snabbt släcka den eld mannen vållat. Polisen får senare avgöra vilken sorts brott den tilltänkte grillaren gjort sig skyldig till.

Det regn som fallit har inte förändrat bedömningen att det är mycket stor brandrisk i Västmanlands län. Det råder absolut eldningsförbud i länet - inte bara med tanke på att det fortfarande är torrt i skog och mark, utan också för att länets resurser för att släcka eventuella bränder är mycket hårt ansträngda efter tolv dygns kamp mot den stora skogsbranden.

Mer läsning

Annons