Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livstids fängelse för mordet på Gröndahl

Svea hovrätt fastställer domen på livstids fängelse för Arkadi Mkrtchyan som sköt Thomas Gröndahl till döds i Brandbo utanför Fagersta förra våren.

Annons

FAGERSTA. Även Gröndahls änka samt hennes syster får sina straff på tio års fängelse för medhjälp till mord fastställda.

Västmanlands tingsrätt dömde de tre, samt en 46-årig kvinna, vän till den morddömde, i juli i år. Den 46-åriga kvinnan friades från misstankar om medhjälp till mord och dömdes i stället till ett års fängelse för skyddande av brottsling, ett straff som hon genom den långa häktestiden ansågs ha avtjänat. Hon överklagade inte sin dom, men de tre övriga överklagade domarna.

Mannen, som erkände sig skyldig till att ha skjutit den 45-årige Thomas Gröndahl till döds, ansåg att gärningen skulle bedömas som dråp, och under alla omständigheter ge ett tidsbegränsat straff. Men precis som Västmanlands tingsrätt finner hovrätten att de åtalade inte talar sanning när de hävdar att brottet var en hämndgärning (vilket mannen påstått) eller ett urspårat stöldförsök (vilket kvinnorna påstått).

Hovrätten håller med tingsrätten om att de omfattande åtgärder med olika mobiltelefoner som de åtalade använt kors och tvärs pekar på en förslagen planering.

Läs mer i fredagens Fagersta-Posten.

Mer läsning

Annons