Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn midsommar i länet

14 omhändertagna för fylleri

Annons

Förutom några rattfyllerier och totalt 14 omhändertagna för fylleri, inträffade inga allvarligare händelser.

- Det fanns lite upprinnelse till bråk på några campingar, exempelvis på Björnön, men det redde ut sig snabbt efter att vi kommit dit, säger Ann-Charlotte Israelsson, LKC-befäl på polisen i Västerås.

Allt som allt omhändertog polisen 14 berusade personer under midsommaraftonen, varav en från Fagersta.

* Strax efter klockan 13 stoppades en bil för kontroll i Sätrabrunn, Sala. Föraren av bilen - en 66-årig man -  visade sig ha hela 1,78 promille alkhohol i blodet, och hans körkort beslagtogs på platsen. Han fördes dessutom till polishuset för tillnyktring och är nu misstänkt för grovt rattfyller.

* En knapp timme senare fick polisen larm från en bilist i Köping som sett en annan bil köra "illa" på E 18 mot Köping. Han körde fort, vingligt och bromsade ofta in höftigt. Polisen stoppade mannen, en 35 åring, på Bergslagsvägen i Köping och hittade då även hasch i bilen.

Han fick följa med till polishuset och är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning.

* Strax efter klockan 18 stoppades en 56-årig man som åkte moped på Köpingsvägen i Västerås. Alkomätaren gav utslag och han fick följa med till polishuset för vidare provtagning.

* En 63-årig man hamnade i diket med sin bil efter att ha kört in i ett vägräcke på Trastvägen i Kolsva. Det hela inträffade strax efter midnatt, och polisen som kom till platsen kunde konstatera att han var ordentligt berusad. Alkometern visade 1,8 promille och han fördes till polisstationen för att nyktra till.

* En 24-årig man skadades allvarligt efter att i berusat tillstånd ha kört in i en vägg med en fyrhjuling.

Det hela inträffade strax före klockan 4 på natten till midsomardagen i Hallstahammar. 24-åringen fördes med ambulans till sjukhus, och är även misstänkt för rattfylleri.

* Vid 04-tiden på midsommardagens morgon stoppades en 27-årig man i en bil på Hagavägen i Köping. Polisen misstänker honom för drograttfylleri och tog med honm för blodprovstagning. Mannen släpptes sedan, men polisen tog hand om hans bilnycklar så att han inte skulle kunna köra vidare.

Annons