Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalad för dråpförsök mot polis i Fagersta

En 27-årig man ska för tid sedan ha tagit stryptag på en polis och kastat henne mot en bil. Rättegång sker vid Västerås tingsrätt den 18 oktober.

Annons

En polis blev brutalt misshandlad på Skogsvägen i Fagersta, där en 27-årig man och en 21-årig kvinna stoppades i samband med en trafikkontroll för drygt två veckor sedan (senast i FP den 2 oktober). Händelsen ledde till att mannen häktades medan kvinnan sattes på fri fot efter ett inledande förhör.

Mannen har nu åtalats misstänkt för försök till dråp, alternativt grov misshandel eller våld mot tjänsteman, och kvinnan misstänkt för våld mot tjänsteman. Mannen har enligt åtalet försökt beröva polisen livet genom att lyfta henne och kasta henne mot polisbilen. Han ska därefter ha tagit stryptag på polisen. Kvinnans gärning består i att hon ska ha slagit polisen i huvudet.

Tilltagen har gett polisen svår andnöd, sårskada, svullnader, stelhet, rodnader, smärta och ömhet. Mannen har i polisförhör erkänt våld mot tjänsteman. Kvinnan nekar. Rättegång väntar i Västerås tingsrätt den 18 oktober.

Mer läsning

Annons