Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man avled i arrest – inga tecken på brott

I går vid 15-tiden avled en person i 25-årsåldern i arresten i Avesta polishus. Polisen är förtegen om händelsen. ”Jag har inget att säga om det här över huvud taget”, säger Thomas Hellgren, polischef i Avesta.

Annons

Vid lunchtid i går, tisdag, omhändertog en polispatrull en man i 25-årsåldern från norra Västmanland för LOB, Lagen om omhändertagande av berusade. Mannen togs med till arresten i Avesta polishus där han skulle få sova ruset av sig.

Vid 15-tiden anträffades mannen livlös i sin cell. Polisen tillkallade ambulans, men sjukvårdspersonalen kunde inte återuppliva mannen. En läkare kunde senare konstatera att mannen avlidit.

Polischefen i Avesta, Thomas Hellgren, vill inte kommentera händelsen, men hänvisar till ett pressmeddelande som skickades ut under gårdagen. I presmeddelandet bekräftas bland annat att mannen omhändertogs i Avesta galleria, att han avled under eftermiddagen och att närhöriga underrättats.

–Jag har inget mer att tillägga, säger han.

Efter händelsen gjorde polisen själv en anmälan till Särskilda åklagarkammaren för internutredning.

–Det görs alltid vid sådana situationer när man anträffar en avliden i arresten, säger åklagaren Jan Pernvi.

Han bekräftar en utredning har inletts och att det i dagsläget inte finns några indikationer på att något brott begåtts.

–Nu ska vi undersöka om alla rutiner är gjorda på rätt sätt och man genomför alltid en teknisk undersökning i cellen där personen avled, säger Jan Pernvi.

Annons