Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man frikändes trots grovt våld

Tingsrätten friar en Fagerstabo som slagit och sparkat ¿en annan man. Domstolen anser att han handlat i nödvärn.

Annons

Fagersta/Skinnskatteberg. I augusti förra året misshandlades en skinnskattebergare så svårt att han blev medvetslös. En man från Fagersta erkände att han slagit samt sparkat mannen. Men i tingsrätten friades han eftersom han handlat i nödvärn.

Den friade Fagerstabon är i 30-årsåldern. I augusti 2011 följde han med en manlig bekant hem för att festa i dennes lägenhet i Skinnskatteberg. Men när de kommit dit började den bekante, som är i 50-årsåldern, hota honom med en kniv. Efter ett tag blev han slagen med kniven samt skuren i benet. Fagerstabon lyckades ta sig ut ur bostaden och gick över till en annan lägenhet i närheten som tillhör en man i 60-årsåldern.

Snart kom även den hotfulle mannen till den lägenheten. Med händerna bakom ryggen ska han ha gått fram mot Fagerstabon. Denne fruktade för sitt liv och tog därför upp en glaslykta som han drämde till mannen med i huvudet. Därefter slog han också till mannen två eller tre gånger i ansiktet. Mannen vacklade till, slog i huvudet i en dörrkarm och föll ned på marken. När han sedan försökte resa sig sparkade Fagerstabon till honom i ansiktet.

I domen konstateras att slagen med glaslyktan och nävarna inte varit uppenbart oförsvarliga och att mannen därför inte ska hållas ansvarig för dem. 

Läs mer i fredagens tidning.

Annons