Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man vann mot polis vid rättegång om bilbälte

En 67-årig man anmäldes av en polisman för att ha struntat i att använda bilbälte. Polismannen hävdar att han sett hur 67-åringen kört utan bälte men mannen nekade till brott och ord stod mot ord i rätten.

Annons

En 67-årig man från Skinnskatteberg anmäldes av en polisman för bilbältesförseelse, men mannen nekar till brottet och frias nu av Västmanlands tingsrätt.

Det var när polismannen och 67-åringens vägar korsades i centrala Skinnskatteberg som polismannen uppger att han sett hur bilbältet hängde löst bredvid 67-åringen medan han körde en personbil. 67-åringen menar att det handlar om cirka fem meters bilkörning utan bälte på en parkering, men att han tagit på sig bilbältet i samband med att han rullade ut från parkeringen.

67-åringen medger att hans bil kan ha haft delar av framdelen ute på Östra Ringvägen när han var i färd med att sätta på sig bilbältet. Polismannen som vid tillfället kom körandes från motsatt håll från 67-åringens färdriktning säger att han fortsatt observera mannen genom hans framruta när han lämnade parkeringen, men inget bilbälte sattes på.

Västmanlands tingsrätt anser att det inte finns någon anledning att misstro polismannen men finner ändå 67-åringens historia som mer trovärdig och väljer därför att fria mannen.

Mer läsning

Annons