Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många aktiviteter när Fliken hade öppet hus

Många tog sig till Fliken under lördagen för att träffa de boende och se vad som pågår där. Vilket var en hel del. Maträtter, hantverk, dikter för att nämna några.

Annons
Ponnyridningen var förutom hoppborgen väldigt populär bland barnen.

Vid gårdsplanen hade grillar ställts upp och matbord där olika rätter från de boendes hemländer serverades.

Fardin Moradi och Faegh Hoseini lagade mat.

– Jag tycker det här är väldigt bra att ha det här evenemanget och träffa svenskar. Det här är en fest för er, säger Fardin Moradi.

Läs även: Allmänheten välkomnas till Fliken

Lite längre bort

stod Johan Eklöf och Siamak Sia och pratade. De känner varandra sedan tidigare då Siamak tränar i Norbergs brottarklubb.

– Det är första gången jag besöker själva boendet men jag har ju varit i trakten och badat som barn. Jag tycker det är jättetrevligt att de ordnar det här, säger Johan Eklöf.

Läs också: Färre asylplatser när mottagandet minskar

Under tiden var det uppenbart att hoppborgen och ponnyridningen var barnens favoritaktivitet då det var full fart där. Ett tält för sagoberättande hade satts upp men fick stå oanvänt tills barnen fått springa av sig berättar boendets föreståndare Ulrika Carlsson.

Läs även: Riksdagsledamöter besöker asylboenden

Dansuppvisningar bjöds och Mohannad Kanaan läste upp en dikt. Han hoppas kunna resa landet runt och läsa upp sina dikter.

– Det är tråkigt på boendet så man får hitta på något kreativt att göra, säger han.

Det märks inte minst på det odlingsland som blev klart lagom till lördagen. Där ska de boende odla potatis, örter och grönsaker bland annat.

Annons