Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många chefer har flirtat på jobbet

Har du någon gång varit med om att din chef har flirtat med dig?
Det är i alla fall inte helt osannolikt.
20 procent av alla chefer har enligt färsk statistik flirtat med en anställd.

Annons

Siffran kommer från en kartläggning som Manpower har gjort i samarbete med undersökningsföretaget Kairos Future. 8 000 personer har svarat på frågor om känslor på arbetsplatsen.

Bland cheferna svarar alltså 20 procent (24 procent av de maliga) att de någon gång flirtat med en anställd, medan endast två procent av de anställda uppger att de flirtat med chefen.

Dock vill bara en av tio av de anställda ha en närmare relation med chefen – och samma sak gäller för det omvända. Nio av tio chefer vill inte ha en närmare relation med en anställd.

– Det är viktigt att man förhåller sig rationell och inte relationell till sina medarbetare som chef. Integritet som chef är bra för att skapa ett bra klimat på arbetsplatsen, säger Anki Ljung, HR direktör (HR = en slags personaldirektör) på ManpowerGroup i Sverige:

Graden av flirtande skiljer sig en hel del mellan olika branscher. Det flirtas mest inom reklam/PR/marknadsföringspranchen, medan det flirtas betydligt mindre inom byggbranschen och sjukvården.

Klicka här för att ta del av hela undersökningen.

Mer läsning

Annons