Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många länsbor är nöjda med livet

6 000 västmanlänningar har deltagit i en enkät som landstinget och länsstyrelsen Västmanland har skickat ut. 80 procent är mycket nöjda med livet på orten där de bor och 17 procent är ganska nöjda

Annons
Kurt Thingberg, 63 år, säljare på Mio, bor mellan Ramnäs och Virsbo: – Jag är nöjd med det mesta. Jag är nöjd med mitt arbete och att jag bor på landet.

Hela 90 procent skulle rekommendera någon annan att flytta hit.

Nio av tio länsbor trivs också med jobbet och arbetsuppgifterna. Många tycker även att det är viktigt att det är tyst och lugnt i miljön till sitt boende men anser att det skulle vara svårt att hitta ett annat boende i sin kommun.

Nära hälften av länets invånare oroar sig över att utsättas för våld. En av tio har också blivit utsatt för våld under samma period.

Majoriteten tyckte att kollektivtrafiken i länet fungerar bra.

Drygt 70 procent av länsinvånarna ansåg att utbudet av vårdcentraler är mycket bra eller ganska stort.

Hela rapporten kan läsas här hos länsstyrelsen.

Moa Karlsson, 31 år, jobbar på kommunen, Fagersta: – Det är min familj.
Thomas Engström, 38 år, bor i Fagersta: – Det är att jag mår bra och har hälsan.
Elsy Hansson, 81 år, pensionär, Fagersta: – Att jag har en familj och att jag har barn som är friska. Sedan är det en stor lycka att jag precis fått ett till barnbarns barn. Det trodde jag inte att jag skulle få uppleva.
Stig Andersson, 82 år, pensionär, Fagersta: – Det är att jag är lyckligt gift. Jag och Britt har varit gifta i 56 år nu.
Annons