Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många startar eget i sommar

Skolungdomar testar att vara entreprenörer .

Annons
Carl Karlsson berättar om sitt och kompisen Axel Henrikssons (till vänster) nystartade företag som ordnar en fotbollscup i Norberg i sommar.

Att sommarjobba som egen företagare är en möjlighet som erbjuds för ett begränsat antal ungdomar i hela landet. I tisdags presenterades de kreativa ungdomar från Norberg som blivit utvalda att få hjälp med att starta eget.

Att få betalt för valfri verksamhet och egna arbetstider låter som ett attraktivt sommarjobb, men att vara sommarlovsentreprenör innebär eget ansvar och mycket jobb.

Varje år väljs ett begränsat antal ungdomar ut för att delta i Sommarlovsentreprenörernas utbildning i eget företagande. I Bergslagen är det i år ett trettiotal skolungdomar från Fagersta, Norberg, Skinnskatteberg och Surahammar som deltar, vilket visar på stort intresse bland unga. Annika Hedberg, samordnare för projektet, menar att i år har uttagningarna sett annorlunda ut än tidigare.

– I år har vi gått ut och letat efter de som verkligen vill och brinner för en idé. Adecco har hjälpt oss med att välja de som vi ser extra vilja i, säger hon.

Under några veckor har samtliga entreprenörer i Bergslagen utbildats i företagande, och i veckan presenterade de sina idéer för allmänheten. Bland affärsidéerna fanns försäljning av bakverk, sångunderhållning, barnpassning, och arrangemang av fotbollscup.

Mer läsning

Annons