Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardröm i schemat utreds

Arbete från klockan sju på morgonen till tio på kvällen. Så upplever många de delade turerna. Men snart kan de vara ett minne blott i Fagersta.

Annons
Ulrika Heydeck på hemtjänsten i Fagersta och Janica Smedberg på Stolpvretens äldreboende tittar på ett schema. De är båda eniga om att kommunen måste anställa för att klara av att ta bort de delade turerna.

Inom äldrevården är arbetsbördan som störst morgon och kväll. När schemat inte går att lösa på annat sätt uppstår därför delade turer för personalen, med ett fåtal håltimmar mitt på dagen.

Arbetssättet har blivit allt vanligare de senaste åren. Inom hemtjänsten och på äldreboenden i Fagersta arbetar personalen delade turer minst två-tre dagar under en tvåveckorsperiod.

– Om bemanningen skulle vara som den borde, då skulle det inte behövas. Vårdbehovet ökar, men personalkvoten är densamma, säger Ulrika Heydeck, som arbetar inom

hemtjänsten i Fagersta.

Men efter ett beslut i socialnämnden har nu Fagersta tagit ett stort steg mot att avveckla de delade turerna.

– Vi tillsätter en utredning för att plocka bort det. Utredningen ska starta så snart som möjligt, säger Niclas Bergström (S), ordförande i socialnämnden.

Det här beskedet har tagits emot med glädje av Kommunals sektion i Fagersta.

– Vi är jättepositiva till att de ser över möjligheten. Vi anser att de långa passen med håltimmar mitt på dagen är ett stort arbetsmiljöproblem, säger Anne-Marie Noppa, ordförande i Kommunals Fagerstaavdelning.

Delade turer tas alltid till i nödfall. De anställda inom äldrevården lägger ett ”önskeschema”. När de schemaansvariga inte får ihop timmarna blir anställda tillfrågade om de kan ta en delad tur. Den som säger nej får ett samtal av närmsta chefen.

– Det är en skillnad att ta en delad tur självmant och att bli påtvingad den eftersom bemanningen inte räcker till, säger Ulrika Heydeck.

De delade turerna får kritik både från politiker- och förvaltningshåll.

– De förstör en hel dag, säger Niclas Bergström (S).

Han ser vinningar med att ta bort de delade turerna:

– Jag hoppas så klart att det kan göra så att vi blir en bra arbetsgivare och att folk vill jobba inom äldreomsorgen.

Även Elisabet Iveblad Grahn, som under februari är tillförordnad chef på socialförvaltningen, förstår behovet av att ta bort de delade turerna.

– Från förvaltningen ser vi positivt på den här möjligheten, det vore personalvårdande. Man kan inte säga att delade turer är personalvänligt, säger hon.

Det första steget mot att ta bort de delade turerna är alltså utredningen. Men det kan dyka upp hinder på vägen.

– Ja, så klart finns det orosmoln. Det är en kostnadsfråga. Vi måste också titta på nya scheman, hur de funkar och om personalen tycker att det är bra, säger Niclas Bergström.

De flesta inom äldrevåren hoppas att hindren inte blir oöverstigliga.

– Dagarna med delade turer är tuffa. Du blir trött i kroppen, säger Ulrika Heydeck.

Omöjligt utan de delade turerna

Så här kan en vanlig arbetsdag med delad tur se ut:

Arbete från klockan 7 på morgonen till 13.15 på eftermiddagen.

Den anställde byter sedan om och kan vara hemma 13.30 (de som bor i till exempel Norberg stannar i regel kvar på Stolpvreten under håltimmarna).

Hemma äter man, för att 15.15 göra sig i ordning för jobb igen.

15.45 är man tillbaka på Stolpvreten och arbetar sedan till 22.00.

Nyligen pratade personalen på äldreboendet Stolpvreten ihop sig om att inte lägga delade turer i schemaönskemålet.

– Det kom till en gräns, sedan gick det inte. De heltidsanställda fick inte tillräckligt med lediga dagar. Så alla fick börja ta på sig delade turer för att inte få minus i timbanken och för att täcka upp bemanningen på Stolpvreten, säger Janica Smedberg, som arbetar på Stolpvreten.

Mer läsning

Annons