Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa i Folkets hus ska para ihop arbetsgivare med jobbsökande

15 arbetsgivare på plats för att berätta om just sin bransch.

Annons

Den 25 januari arrangeras en jobbmässa i Folkets hus i Fagersta. Bakom evenemanget står Arbetsförmedlingen, som samlat ihop cirka 15 arbetsgivare. De branscher som finns representerade under mässan är bland annat vård och omsorg, industri, bemanningsföretag och kriminalvården.

Läs mer: "Inte många har fast jobb"

Cirka 400 jobbsökande som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen är inbjudna till mässan men Arbetsförmedlingen har goda förhoppningar att också andra ska lockas till Folkets hus.

– Man kanske har ett jobb redan men är ute efter ett nytt och vill hitta en ny arbetsgivare. Då är det är ett perfekt tillfälle, säger arbetsförmedlaren Lena Pfeiffer.

Jobbmässan är också ett sätt för arbetssökande att få information om vilka kunskaper som behövs för att jobba på ett visst företag, till exempel någon särskild utbildning eller körkort. Just avsaknaden av körkort beskrivs som en av de saker många av de arbetssökande har gemensamt.

Läs mer: Här är flest unga utan jobb

Syftet med mässan är att få arbetsgivare som har ett rekryteringsbehov att möta arbetssökande, att det ska bli ett gott möte som genererar i flera jobb.

– Det är något vi kommer kolla på i efterhand. Vi kommer följa upp det väldigt tydligt och se att arbetsgivare hittat den arbetskraft de behöver, säger arbetsförmedlaren Fredrik Andersson.

--

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Annons