Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer plats på nya Familjecentralen

Föräldrar välkomnar den nu tre gånger så stora Familjecentralen. BILDSPEL

Annons
Ebba Lorenzson, Evelina Wennmyr och Wilma Nordling leker ihop i nya Familjecentralen.

Under onsdagen invigdes den nya Familjecentralen i Mitt Hjärtas Bergslagssjukhuset. Familjecentralen har flyttat från femte till tredje våningen och blivit mer än tre gånger så stor.

– Det var jättetrångt och man fick ofta kliva över varandra för att ta sig fram. Men nu kan man sitta på olika ställen, säger Jessica Ström, samordnare på Familjecentralen.

Första barnet in var Max Gauffin men rätt så snart efter kom det in flera föräldrar som ville se de nya lokalerna. Sara Johansson kom med sin dotter Wilma Nordling.

– Jag var här flera gånger på gamla stället men jag kommer att komma hit oftare nu. Det är mycket bättre, förut kändes det som att man satt på varandra för att det var så trångt, säger Sara Johansson.

Mitt Hjärta står för lokalerna och så sköter kommunen och Västanfors församling själva verksamheten. De beskriver verksamheten som en mötesplats för föräldrar. Varje onsdag är det babycafé och andra dagar samlas föräldragrupper.

– Vi finns här som stöd och vi finns för alla föräldrar, säger Anna Binning, barnledare.

Wilma Nordling sitter längst till vänster och leker med Ebba Lorenzson och Max Gauffin. Föräldrarna var glada över att så mycket plats finns i nya familjecentralen.
Ebba Lorenzson visar hur stark hon är.
Max Gauffin var först in i nya Babycaféet på Mitt Hjärta Bergslagssjukhuset.

Mer läsning

Annons