Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missade att rapportera elevers resultat

Fagersta ska bli bättre på att redovisa resultaten i skolan. Då kan kommunen mer effektivt sätta in åtgärder i skolan. Det här slår Skolinspektionen fast.

Annons
Barnens resultat i skolan och analyser av resultaten har inte i tillräcklig utsträckning nått politikerna i utbildnings- och fritidsnämnden samt politikerna i kommunfullmäktige, enligt Skolinspektionen.

Barnens resultat i skolan och analyser av resultaten har inte i tillräcklig utsträckning nått politikerna i utbildnings- och fritidsnämnden samt politikerna i kommunfullmäktige, enligt Skolinspektionen. Myndigheten granskade skolan i Fagersta förra våren.

”Dialogen om resultat och analyser är väl utvecklad mellan rektorer och förvaltning, men detta tas inte tillvara i resten av organisationen”, skriver Skolinspektionen.

Nu ska rapporteringen förbättras med hjälp av ett årshjul som utbildningsförvaltningen tagit fram .

– Nämnden ska behandla alla verksamheter två gånger per år och ta med det till kommunfullmäktige för att informera om läge. Det blir en kontinuitet som det inte varit tidigare, säger utbildnings- och fritidsförvaltningens ordförande Pia Boiardt (V).

Ordförande under förra mandatperioden var Hans Granlund (V). Han känner väl till kommunikationsbristerna:

– Har man inte upparbetade rutiner och inte heller vet uttryckligen vad kommunfullmäktige förväntar sig, då är det lätt hänt att information fastnar.

Granlund menar att nämnden hade identifierat brister i kommunikationen.

– Vi hade påbörjat ett arbete men nådde inte ända fram.

Mer läsning

Annons