Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moduler kan lösa akut lokalbehov

Här är planen för att tillfälligt lösa den akuta lokalbristen i Fagerstas grundskolor: Moduler vid Per-Olsskolan som sätts upp i januari.

Annons
Förslaget från utbildnings- och fritidsförvaltningen är att placera moduler vid Per Olsskolan. I kalkylpriset, sex miljoner kronor, ingår hyra för 36 månader, montage, demontering, byggherrekostnader och diverse oförutsedda kostnader.

Ja, bristen på lokaler är stor i grundskolorna. Därför föreslår Norra Västmanlands kommunalteknikförbund åtta nya klassrum, genom att placera moduler vid Per Olsskolan.

– Det är en tillfällig lösning, vi måste få till något på väldigt kort sikt, säger Marino Wallsten (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Alla är överens om att det här är angeläget, fortsätter han.

Förslaget är att placera modulerna vid Per Olsskolan. C-byggnaden där ska renoveras – modulbyggnaderna kan alltså också fungera som evakueringslokaler för elever därifrån.

Modulerna skulle kosta sex miljoner kronor. Pengarna kan tas från de statliga pengar som Fagersta har fått för kostnader med anledning av flyktingsituationen. Detta eftersom det ökade antalet elever främst har att göra med tillströmningen av nyanlända barn.

Förhoppningen är att modulerna är på plats i januari.

– Det förutsätter att de är leveransklara. Det är ganska stor efterfrågan på modulbyggnader, säger Wallsten.

Ännu har Fagersta inte slutgiltigt beslutat om moduler ska användas. Först måste beslut tas i kommunfullmäktige 14 december.

Längre fram väntar också mer permanenta åtgärder. Det kan bli aktuellt med en ny skola.

Annons