Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mustaphas pizzor fick flest webbröster

Fagersta. Av 4004 röstande i Fagersta-Postens tävling på webben om stans bästa pizza, tyckte nästan var tredje att Pizzabolaget har de bästa pizzorna i Fagersta.

Annons

Lagom till att folk kommit i gång med sina nyårslöften i januari startade Fagersta-Posten en omröstning på tidningens hemsida. Frågan löd ”Vilka har stans bästa pizza?”, med tanke på att det finns en hel del att välja bland i stan.

Det visade sig vara överraskande många som engagerade sig i frågan. Under de åtta veckor frågan låg ute på tidningens hemsida hann flera olika pizzerior ta ledningen men när röstningen till sist avslutades stod det klart att det var Pizzabolaget som vann tävlingen med 1258 röster av 4004, vilket är 31 procent av rösterna.

Fagersta-Posten har träffat Mustapha Zreak som är bagare på Pizzabolaget samt ägare tillsammans med sin fru, för att gratulera till vinsten.

Varför har så många gått in på våran hemsida och röstat på er?

– Det sprider sig via Facebook. Vänner och familj och andra har skrivit där att man kan gå in och rösta på oss, säger Mustapha Zreak.

Samir Nachawati som ansvarar för det administrativa på Pizzabolaget säger också att en betydande anledning beror på att många skolungdomar äter hos dem.

– Många skolungdomar äter sin lunch här, vi har inte särskilt dyra priser, och på helgerna är det mycket barnfamiljer som handlar av oss, så det är blandade grupper.

Och att priserna inte är fasligt dyra stämmer, enligt en undersökning som Fagersta-Posten gjorde den 18/3 2011 så var det Pizzabolaget som hade de billigaste luncherna i stan, delad förstaplats med Alfaköket.

– Vi har bra priser för att många skolungdomar inte har så mycket i veckopeng, och de vill inte äta skolans mat så de kommer hit på lunchen. Dagens skolmat är inte speciellt bra, en gröt och en macka som de kan servera ibland är ingen lunch.

Men tycker du att pizza är en bra lunch?

– Nej, men ungdomarna vill bli mätta när de ska vara i skolan i flera timmar, och vi har andra alternativ också, pasta och sallad. Många tjejer brukar beställa sallad, säger Samir.

Vad säljer ni mest av då?

– Allt med kebab. Kebabpizza, kebabrulle, kebab med ris, säger Mustapha.

När tidningen besöker Pizzabolaget är stamkunden Joachim Balzereit där för att köpa sin favoritpizza till lunch, och Mustapha och Samir vet precis vad han vill ha.

– En mexikansk pizza, stark, säger Samir.

Joachim tillägger att han gillar alla pizzorna.

Vad rekommenderar ni själva för pizza?

– Bolagets special, säger Samir.

Pizzabolagets ägare Mustapha Zreak är glad över att ha vunnit Fagersta-Postens omröstning.

– Jag tänker fira vinsten med min dotter som fyller år i helgen.

Elin Wahlsten

Mer läsning

Annons