Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket deg på årets första dag

Nyårsdagen är den dagen på årets som flest väljer att käka pizza. I Fagersta föredrar flest den egenmodifierade varianter, vesuvio och kebabpizza, enligt uppgifter från OnlinePizza.se.

Annons
På Pizzahaket haglade beställningarna tätt. ”Många beställer hemkörning och passar på att ligga kvar i soffan i dag, säger ägaren Rachid Ali.

Bland ordinarie pizzor i hela Sverige så är kebabpizzan den stora favoriten följt av vesuvio och capricciosa.

Den egna varianten, som i praktiken innebär en pizza helt påhittad av kunden själv eller en redan existerande pizza med viss modifikation, ligger Fagerstaborna varmast om hjärtat, hela 47,5 procent. På andra plats finner vi kebabpizzan, 4,2 procent följt av vesuvion på 3,7 procent.

– Första januari beställer svenskarna nära tre gånger så mycket pizza som en vanlig söndag, säger Anders Signell, VD för OnlinePizza.se.

På Pizzahaket i Västanfors har det varit högtryck i mellandagarna och lite extra just på nyårsdagen.

– I dag blir det lite extra mycket hemkörning då folk väljer att stanna hemma. Det blir ungefär 300 pizzor men även mycket grillrätter, säger ägaren Rachid Ali vars pizzeria är med i matbeställningsappen OnlinePizza.se.

Att kebab- och vesuviopizzan ligger i topprankningen anser Rachid inte riktigt stämmer.

– Här är det väldigt blandat och många vågar testa nya varianter. Något som säljer mycket hos mig är oxfilépizzor, säger han.

Pizzahakets ägare, Rachid Ali.

Mer läsning

Annons