Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nadja tvingades jobba fastän hon var magsjuk

Fagerstatjejen Nadja Jokiniemi sjukanmälde sig och fick inte fortsätta jobba.

Annons
Nadja Jokiniemi fick inte förlängt sitt jobb på Salong Hårvågen i Avesta och fick komma till jobbet när hon var sjuk, för att chefen skulle avgöra om hon kunde arbeta.

Sedan augusti har 19-åriga Nadja Jokiniemi från Fagersta haft en provanställning på frisörsalongen i Avesta. Efter att i våras ha gått ut en gymnasieutbildning med frisörinriktning fick hon jobbet via arbetsförmedlingen.

Hon trivdes väldigt bra med jobbet och strax innan jul fick hon ett kontrakt av ägaren Nabaz Saleyi på en fortsatt visstidsanställning.

Där var lön, anställningsform och datum preciserat. Men efter att ha sjukanmält sig i mellandagarna på grund av maginfluensa vände det.

– Han ville ha läkarintyg första dagen. Sjukhuset ger inte det, men jag lyckades få ett intyg på att jag varit där, säger Nadja Jokiniemi.

Efter det drog Nabaz Saleyi tillbaka kontraktet som ännu inte hunnit bli underskrivet.

De första sju dagarna behöver en anställd inte visa upp något sjukintyg för arbetsgivaren. Från och med den åttonde dagen ska intyg visas upp men inte ens då behöver arbetsgivaren få reda på vilken sjukdom det gäller.

Nabaz Saleyi kräver av sina anställda att de ska komma till salongen för att han själv ska avgöra om de kan jobba.

– Ja, det är klart. Man måste undersöka eller kolla upp för att få rätt bedömning, Då är det bra att träffas, säger han.

När Nadja Jokiniemi i mellandagarna kom till jobbet bedömde Nabaz Saleyi det som att hon kunde jobba trots att hon säger att hon hade maginfluensa.

– Jag kom dit och han sa att jag kunde vara kvar till tolv. I tre timmar jobbade jag och fick springa och spy mellan kunderna. Man fick ändå hålla humöret uppe för kundernas skull.

Enligt försäkringskassan får en arbetsgivare om det finns särskilda skäl, som upprepade korta sjukperioder eller välgrundad misstanke om fusk, begära intyg från den första sjukdagen. Men en sådan begäran ska framföras skriftlig och får inte användas som en generell regel, vilket är fallet här.

Fackförbundet Handels, som organiserar frisörer har nu valt agera mot Hårvågen efter det som hänt.

– Det är ganska solklart hur jag ser på det här fallet eftersom jag tänker driva förhandlingar, säger en ombudsman på Handels, som dock inte vill gå in närmare i sin kritik.

Nadja Jokiniemis provanställning skulle tagit slut i februari. Men nu jobbar hon veckan ut och hoppas sen på att hitta ett nytt jobb.

Hårvågen nominerades nyligen till årets nybyggare av Stjärngalan 2013. Priset går till ett företag ska ”vara förebildsskapande och en inspirationskälla till andra”.

– Jag tyckte att det var ett skämt med tanke på hur han behandlar de anställda, säger Nadja Jokiniemi.

VIKTOR HEDLUND

Mer läsning

Annons