Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldagsfirare höll fanorna högt

Ovanligt många deltog i firandet av Nationaldagen och kulturskolans dag vid Västanfors hembygdsgård. De fick bland annat lyssna till riksdagskvinnan Anna Walléns hyllning till sin barndomsstad.

Annons
Vacker entré. Med fanbärare i spetsen tågade spelmanslag och andra över kyrkbron till Västanfors hembygdsgård. FOTO: OLA WAHLSTEN

FAGERSTA. Anna Wallén, 30 är uppvuxen i Hedkärra utanför Fagersta och en av Sveriges yngsta riksdagsledamöter. Hon sitter i justitieutskottet.

–Det är lätt att bli hemmablind och inte se alla fördelar där man bor. Men hur många kommuner i Fagerstas storlek har så många saker som är kända i Sverige och ute i världen. Många berättar för mig om hur glada de är över att jobba på Seco Tools och känner stor stolthet över det. Många av mina vänner som bor i Västerås jobbar också på Seco och pendlar till Fagersta, sa Anna Wallén och fortsatte:

–Och var man än läser om The Hives så står det alltid att de kommer från Fagersta. Det ska vi vara stolta över. Sist men inte minst måste jag nämna en man som trots att vi inte tillhör samma parti så förtjänar han beröm och det är Stig Henriksson. Stig som också kallas Mr. Fagersta. Han är en nytänkande politiker som alltid sätter Fagerstas bästa först.

Hon avslutade talet med en önskan om att alla ska känna stolthet över Fagersta och Sverige.

–Under svenska flaggan ryms vi alla oavsett var vi kommer ifrån!

Läs mer i onsdagens tidning.

Gillar Fagerstaband. Riksdagskvinnan Anna Wallén lyssnar gärna på Nu Fun At All i sin Ipod, berättade hon vid Nationaldagsfirandet. Här är hon tillsammans med Gunlis Gustavssons från hembygdsföreningen.
Allsång till musik. Fagersta stadsmusikkår spelade upp till allsång medan man väntade på högtidstalet.

Mer läsning

Annons