Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nekad ansvarsfrihet - överklagar beslutet

Efter att ha förnyat ett omstritt chefsavtal nekades Shiro Biranvand (V) ansvarsfrihet för NVK:s årsredovisning 2014. Nu har han överklagat det beslutet.

Annons

Både Fagersta och Norbergs kommunfullmäktige har valt att neka ansvarsfrihet – Norberg för hela direktionen och Fagersta för den förra mandatperiodens ordförande respektive vice ordförande i Norra Västmanlands kommunalteknikförbunds direktion (Shiro Biranvand och socialdemokraten Gunilla Persson).

Detta eftersom de ledande politiska församlingarna anser att avtal som har tecknats med NVK:s chef Harold Nilsson först skulle ha förankrats hos medlemskommunerna.

Nu har Shiro Biranvand överklagat kommunfullmäktige i Fagerstas beslut.

– Jag tycker att det är ett rättsövergrepp och vill att domstolen tittar på det. Har kommunen rätt att göra så här? Jag anser att man inte har det, säger Biranvand.

Han skriver i sin överklagan att han anser att endast det första konsultavtalet (tecknat 2010) skulle vara föremål för samråd med medlemskommunerna. Något som också skedde.

– Avtalen har funnits sedan tidigare, så varför vaknar man plötsligt till? Det blev ett stort intresse när medierna aktualiserade ersättningarna till förbundschefen. Politikerna ville visa handlingskraft, säger Biranvand.

Hans överklagan mottogs i slutet av juni av förvaltningsrätten i Uppsala.

Annons