Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nigeriansk konst ställs ut på Galleri Astley

I fyra veckor har de nigerianska konstnärerna Adeola Balogun och Alimi Adewale varit gästkonstnärer på Galleri Astley. På söndag har de vernissage.

Annons
Adeola Balogun har bland annat skapat en häst av hästskor. Han ställer ut sin konst tillsammans med kollegan Alimi Adewale. Utställningen pågår till och med 27 september.

Adeola Balogun använder bland annat överblivna metallbitar i sin konst. Den senaste månaden har han haft fullt upp med att skapa en häst av gamla hästskor.

– Det här blir den tredje jag gör, säger Adeola.

Redan för två år sedan gjorde han ett liknande besök till galleriet och även då skapade han en häst.

Hästskor och annat material har han fått från gårdar och folk i närheten.

– Jag tycker om att vara här. Vi får stöd från alla. Det är riktigt roligt.

I Nigeria ställer Adeola Balogun och Alimi Adewale, som målar, ut sin konst på galleriet Quintessence. Galleri Astley och Quintessence har ett samarbete och ställer ut varandras konstnärer.

Adeola Balogun har varit intresserad av konst sedan han var barn. Han läste på Yaba college of technology i Lagos, Nigeria. Efter hans examen tog hans karriär inom konsten fart. Han har utställningar samtidigt som han studerar inför sin doktorsexamen och undervisar.

Nu ser han fram emot att få ställa ut på Galleri Astley igen.

– Det är en chans att visa min konst för allmänheten. Det är ju gjort av deras skräp, men jag har förvandlat det till något att uppskatta.

Annons