Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas får inte tillbaka sina stulna hjul

Tjuvar stal hjulen på Niklas Voulevas bil. Men när han skulle hämta tillbaka dem var det stopp. "Polisen stoppade mig och sa det blivit fel. Tjuven gjorde plötsligt anspråk på dem", säger han.

Annons
Rättscirkus. Niklas Vouleva har kämpat i över ett år för att få tillbaka sina stulna hjul. Allt har varit förgäves, trots att tjuvarna har gripits och hjulen hamnat hos polisen.

VÄSTERÅS/FAGERSTA. Det började med att tjuvar stal både däck och fälgar på Niklas Voulevas bil.

Han polisanmälde och anmälde saken till försäkringsbolaget.

– Jag fick ett tips om att en viss person sålde fälgar som var lika mina stulna. Jag kontaktade honom. Efter han skickat bilder så var jag säker på de var mina. 

Polisen kunde gripa fyra personer och både däck och fälgar hamnade hos polisen.

Efter månader ringde polisen och sa att Niklas Vouleva kunde hämta däcken och fälgarna i Väserås. Han hann packa in de i bilen. Men sedan tog det stopp.

– Polisen stoppade mig och sa att det blivit fel. Tjuven gjorde plötsligt anspråk på dem, säger han.

Nu har tjuvarna dömts men Niklas Vouleva får inte tillbaka hjulen ändå, för att försäkringsbolaget Vardia anser sig äga fälgarna.

– De hade betalat mig en mindre summa som gjorde att jag kunde köpa några mer eller mindre slitna hjul, så bilen inte skulle stå på underredet.

Men nu ansåg Vardia att det var full betalning.

Varken Västeråspolisen eller Vardia kan uttala sig om detta enskilda fall.

– Här står jag som ett fån. Vad får jag ut av detta? Ingenting. Jag förlorade mina hjul ännu en gång. Jag är besviken på rättssystemet, säger Niklas Vouleva.

Mats Adolfsson

Annons