Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nior på nionde plats i landet

Skinnskattebergs nior presterade på topp i svenska i vårens nationella prov.

Annons

 Klockarbergsskolans nia fick 14,6 i snitt på det nationella provet i svenska. Det ger en hedrande nionde plats bland Sveriges alla kommuner. Också i engelska lyckades klassen bra med resultat över riksgenomsnittet.

–Förra årets nior var en studiemotiverad och ambitiös grupp, säger Ylva Åkerberg, Klockarbergsskolans rektor.

De goda resultaten är ingen slump.

–Det vi ser är frukten av den utvecklingsprocess som vi startade 2009. Vi jobbar med planering och tydliggör kraven för eleverna som vi följer upp.

Ylva Åkerberg förklarar att det första steget var ordning och reda för att få trygghet och studiero. Sedan följde fokus på pedagogik och att utnyttja tekniska hjälpmedel som egen dator till alla och en digital lärarplattform där eleverna följs upp.

I matematik drog klassen en nitlott i kampen om behöriga matematiklärare.

–När vår duktiga matematiklärare blev sjukskriven hela terminen var det svårt att hitta en ersättare. Eleverna bytte lärare två gånger under terminen, säger Ylva Åkerberg.

Det är bakgrunden till att kommunen blev en av de sämsta i landet på matematikdelen. Ylva Åkerberg är stolt över att skolan lyckades så bra men varnar för att dra stora växlar på provstatistiken eftersom det kan finns så många olika orsaker till varför resultat sticker ut.

Annons