Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobbat markköp hindrar expansion

Kunderna har blivit färre och Staffan Wong vill köpa loss mark för att utöka sin verksamhet. Men kommunen vill inte sälja marken.

Annons
Staffan Wong vill bygga ut kinarestaurangen Li’s kitchen vid Folkets hus. Jämfört med då han drev Dragon Palace i gallerian har årsomsättningen minskat med cirka 30 procent. ”Samtidigt är personalkostnaderna och hyran lägre”, säger han.

Staffan Wong har i drygt ett år drivit kinarestaurangen Li’s kitchen vid Folkets hus, och drev tidigare Dragon Palace i gallerian i centrum.

– Jag saknar stämningen, med spelmaskiner, alkoholservering och lunchbuffén som lockade mycket folk, säger han och fortsätter:

– Det är synd för Fagersta-bor som saknar kinabuffén.

Efter flytten från centrum har årsomsättningen minskat från cirka 2,5 miljoner kronor till 1,7 miljoner.

– Kundflödet har minskat men många hittar hit ändå, säger Staffan Wong och tillägger:

– För kinamat finns det ju ingen konkurrens i Fagersta.

För att kunna expandera verksamheten vill Staffan Wong köpa tomtmark som omger restaurangen.

– Då kunde jag utöka det till en riktig restaurang, med fullständiga rättigheter, i klass med Dragon Palace.

Visserligen är kundflödet större i centrum, men en flytt tillbaka till de tidigare lokalerna är ändå inte aktuellt, berättar Staffan Wong.

– Jag har fått frågan av gallerians nuvarande ägare men är inte intresserad. Inte i det skicket gallerian är i nu, säger han och tillägger:

– Jag ser inte heller någon annan tänkbar lokal i centrum som är bra.

Alexej Hidalgo, ägare till gallerian, säger att det aldrig handlat om att Staffan Wong ska få hyra in sig i lokalen som den är nu.

– Det erbjudande han har fått tidigare är att kliva in i en lokal som är renoverad i samband med de andra renoveringarna och det har han tackat nej till, säger Alexej Hidalgo.

Staffan Wong har ett arrendeavtal med kommunen för de cirka 100 kvadratmeter där Li’s kitchen står, men vill köpa loss kommunal mark runt omkring restaurangen och på det sättet kunna förfoga över totalt 300-400 kvadratmeter.

Mer läsning

Annons