Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg är Sveriges bästa företagarkommun

I dag har Företagarna och UC presenterat sin årliga undersökning Årets företagarkommun. Norberg tar ett jättekliv från fjolårets plats 226 i landet till att i år toppa listan. "Fantastiskt roligt", säger kommunalrådet Åsa Eriksson, S.

Annons

NORBERG. Listor som rankar företagsamhet och företagsklimat finns det gott om och de genomförs på lite olika sätt. UC och Företagarnas vinkel är att granska alla aktiebolag och jämföra förändringen mellan två år.

Den mest positiva förändringen i hela landet stod Norbergs företagare för. Aktiebolagen hade ökat sin försäljning med 19 procent och sin vinst med hela 53 procent mellan 2010 och 2011. Motsvarande siffor för rikssnittet är sju procent vad gäller omsättningen och bara en procent vad gäller vinsten.

Nyheten presenterades av Företagarnas vd och UC:s marknadschef för inbjudna gäster på Wärdshuset Engelbrekt i Norberg under onsdagsförmiddagen.

- Jag är oerhört glad för företagens räkning. Jag är också glad för kommunens skull. Det här är ett kvitto på att vi är en bra företagarkommun, säger Åsa Eriksson, S.

Vissa menar att man ska ta sådana här undersökningar med en nypa salt, eftersom man ena året kan vara bland de bästa och andra året bland de sämsta?

- Det är klart att det kommer att svänga, vi är en liten kommun där även små förändringar påverkar mycket. Men jag tycker ändå att man ska låta sig glädjas åt det här.

Även Irja Aho, ordförande för Företagarna Norra Västmanland, är inne på samma linje och tycker att kommunen nu måste smida medan järnet är varmt.

- Det här är en enorm möjlighet att kunna använda som ett verktyg i kommunens utvecklingsarbete. Eftersom det är tidsbegränsat är det viktiga nu att rida på vågen och slå på stora trumman. Man får vara kaxig, säger hon.

Läs mer i fredagens tidning.

Annons