Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norbergs företag har länets bästa tillväxt

Norberg vinner kreditupplysningsföretaget Synas pris för Bästa Tillväxt 2015.– Ett bevis på att det går bra för företagen i regionen och framför allt i Norberg, säger Anette Eriksson, operativ chef på Tillväxtgruppen i norra Västmanland.

Annons
I Norberg är tillväxtens bäst i länet bland företagen.

Kreditupplysningsföretaget Syna har granskat boksluten från samtliga av Sveriges aktiebolag för att ta reda på hur det går för näringslivet i landets kommuner. Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

– Det är många ingredienser som gör att företagen i Norberg är framgångsrika. Duktiga företagare, bra produkter, man investerar rätt och fungerar bra. Vårt jobb på Tillväxtgruppen är att se till att det fungerar att driva företag i Norberg, och att vi vinner priset är företagens förtjänst, säger hon.

Även Norbergs kommunalråd Åsa Eriksson (S) hyllar företagen till priset, och uttrycker samtidigt en ambition om att den positiva trenden bland kommunens företag ska hjälpa upp sysselsättningen.

– Det känns jättekul och tryggt att företagen i Norberg återigen ger ett sådant styrkebesked. Jag får ofta information om nya investeringar i Norbergsföretagen, nyanställningar och högre marknadsandelar. Nu gäller det för oss i det omgivande samhället att se till att de som är arbetslösa skaffar sig den kompetens som företagen efterfrågar i framtiden, säger hon.

Bästa Tillväxt delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, och årets pris är det nionde i ordningen. Syna har funnits sedan 1947 och har lång erfarenhet av företagsbedömningar.

Norbergs kommun placerar sig på första plats i Västmanlands län, följt av fjolårsvinnaren Västerås på andra plats och Arboga på tredje.

Fagersta återfinns på en sjundeplats. Skinnskatteberg finns inte med i undersökningen eftersom att deltagande kommuner måste ha minst 100 registrerade aktiebolag.

Det här är priset Bästa tillväxt

Bästa Tillväxt uppmärksammar kommuner med en bred och stabil tillväxt. Den kommun i varje län som har störst andel växande företag tilldelas priset.

Tre värden mäts:

- Andelen företag som har en omsättningsökning > 5 % mellan de två senaste årsredovisningarna.

- Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.

- Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. Indexet baseras på alla svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut. Kommuner med färre än 100 aktiebolag har tagits bort eftersom resultatet annars blir missvisande.

Här är de 15 företag i Norberg som utmärker sig genom att uppfylla samtliga kriterier för priset Bästa tillväxt:

ABP Induction AB

Nybergs Måleri Färg AB

Andrema Byggservice AB

Original Teamwear Sweden AB

Direct Larm Bergslagen AB

Per Gunnar Lundbergs Industrimontage Elmertoft Bygg Montage AB

Snabböversättare Sverige AB

Harsco Metals Sweden AB

Stig Nylander Trädgård Fastighetsskötsel AB

Kärrgruvans Förvaltning AB

Vatten Värme i Norberg AB

Lipid Systems Sweden AB

Widéns Skogsentreprenad Aktiebolag Norbergstrappan AB

Mer läsning

Annons