Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norbergskörare redo för full kyrka

I kväll, söndag, bjuder Norberg Karbenning kyrkokörer och Belladonnakören på en show i Norbergs kyrka.

Annons
Delar av Norberg Karbenning kyrkokörer och Belladonnakören genrepade på Mariagården i Norberg i onsdags. Det här är en av de större satsningarna vi gör, säger Margareta Nordlund (vid pianot), ledare för Norberg-Karbennings församlingskör.

Föreställningen består av musik av tonsättaren Lars-Erik Larsson och poeten Hjalmar Gullbergs svit Förklädd Gud från 1940.

– Det här är en av de större satsningarna vi gör. Det krävs ju lite mer folk här, säger Margareta Nordlund, kyrkomusiker i Norberg-Karbennings församling och ledare för församlingens kör.

– En gång varje eller vartannat år vill man ju göra något som kräver lite mer arbete, säger hon.

Föreställningen är alltså ett samarbete mellan Norberg Karbenning kyrkokörer och Belladonnakören, också från Norberg. Musiken står Bergslagssymfonikerna för.

Dessutom kommer publiken att få lyssna till Susanne Carlström, som är född i Norberg, och före detta Fagerstabon Mikael Wretholm, som är konsertens solister.

Körsångarna har övat hela hösten inför kvällens event. Att sjunga i kör är det roligaste som finns, tycker deltagaren Inkis Lindberg, som sjungit i kör i runt 40 år.

– När man börjat med kör redan som barn kan man inte sluta. Det är kamratskap och hjärtat svämmar över av kärlek till musiken.

– Man får återhämtning om man är trött. Kören ger otroligt mycket energi, säger deltagaren Anette Calvång.

Annons