Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norra länsdelen tog kampen mot skräpet

En undersökning visar att nedskräpningen ökar i Sverige. Det ska det bli ändring på anser Håll Sverige Rent. "För att stoppa nedskräpningen behövs insatser från många olika håll".

Annons

Åtta av tio svenskar tycker att det skräpas ner allt för mycket i landet, men det ska det bli ändring på. Under den våren anordnade Håll Sverige Rent en skräpplockarkampanj. Kampanjen är den största aktionen i Sveriges historia mot nedskräpning.

– Det är roligt att så många i norra Västmanland engagerar sig för att minska nedskräpningen. Skräpplockning är ett effektivt sätt att öka medvetenheten om problemet, säger Johanna Ragnartz, vd för Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

Tillsammans har nästan 2 000 människor plockat skräp för i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Barn och vuxna i form av privatpersoner, företagare och skolklasser tog på sig plasthanskar och hjälpte till i kampen mot skräpet. Barnen i skolor och förskolor har också fått lära sig mer om nedskräpningens konsekvenser och miljöfrågor.

– För att stoppa nedskräpningen behövs insatser från många olika håll. Nedskräpningen har blivit en ödesfråga för våra hav, och den långsiktiga lösningen är inte att vi plockar upp skräpet utan att vi slutar skräpa ner, säger Johanna Ragnartz.

Läs mer: [+] Alla får vara med och betala för skräpet

Annons