Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar den fantasifulla lekparken ta form

Åka linbana, balansera på rep och gräva med grävskopa. Det och mycket mer finns snart att roa sig med i den uppfräschade lekparken nedanför Snödroppsvägen i Fagersta.

Annons
Norrbyparken.

I januari började Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK, grävandet i lekparken och en pulkabacke stod klar. Nu har det hänt en hel del därtill. En linbana är på plats, liksom två nya sandlådor, två indiankojor, balansstockar, rutschkana och ett stort piratskepp.

Det är lite kvar att göra innan lekparken är helt fixad. Enligt Ola Andersson, anställd på Conradssons Schakt och transport AB, räknar de att vara klara i mitten av juli.

– Men det är redan full rulle här. Barnen är väldigt nyfikna och det är fritt fram. Ingenting som stör oss i arbetet, säger Ola Andersson.

För att lekparken ska smälta in bra med skogsdungen intill, hålla länge och skapa ett naturligt intryck har Fagersta kommun valt att använda sig av lärkträ.

– Jag tycker det ser riktigt bra ut och det är ett rejält material. Här får barnen det kul. Sedan kommer bänkar att sättas upp så föräldrarna kan sitta och ta det lite lugnt under tiden, säger Ola Andersson.

Vintertid går det att åka pulka och grilla, även när mörkret faller.

– Det blir två lyktstolpar som lyser upp i parken, säger Ola Andersson.

Mer läsning

Annons