Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan gallerian väckas till liv igen

25-årige Alexej Hidalgo står bakom bolaget som köpt Citygallerian i Fagersta. – Det finns en möjlighet att få liv i gallerian igen, påpekar han. 

Annons
Under våren blev affären klar. Nu lovar den nya ägaren att fastigheten ska  fräschas upp.

Citygallerian har stått tom ett tag och fastigheten har varit ute till försäljning.

Christian Ogesten som ägt gallerian sedan 2008 kände att han inte kan lägga ned den tid som krävs för att få verksamheten att rulla.

– Anledning till att jag säljer är att det här ska tas om hand av någon som är villig att jobba och jag är både gammal och lat, säger han.

Det har funnits en del spekulanter till fastigheten, bland annat har Fagersta kommun visat intresse.

Som Fagersta-Posten tidigare berättat var en affär med en köpare i princip klar i början av året. I slutändan blev det dock en annan köpare – KCKB Intressent I AB som ägs av Alexej Hidalgo, från Stockholm.

– Bolagets affärsidé är att gå in på orter där det krävs att man lägger ned ”det lilla extra” och där det stått tomt en längre period. Genom ett aktivt arbete kan åter en fastighet bli uthyrd, skriver han i ett mejl till tidningen.

Fyra miljoner blev priset för gallerian. Dessutom såldes mark intill fastigheten för 400 000 kronor.

Är fastigheten värd så mycket, anser du?

– Det beror på hur man ser på fastigheten. Jag personligen ser att den är värd betydligt mer hos en ägare som är aktiv, skriver Alexej Hidalgo.

Vad kommer gallerian att användas till?

– Gallerian kommer förhoppningsvis att inhysa en större hyresgäst inom dagligvaruhandel alternativt sällanköpshandel på bottenplan. I övriga fastigheten ser jag gärna kontor, mindre butiker och någon form av service till invånarna. En riktigt vass restaurangoperatör får vi inte heller glömma.

Alexej Hidalgo berättar vidare att fokus ligger på att ha en fungerande verksamhet i fastigheten inom ett år.

Många tycker att gallerian ser sliten och tråkig ut. Kommer den renoveras?

– En totalrenovering kommer att göras. Tanken är att fastigheten skall vara skräddarsydd för de inflyttande hyresgästerna. Dessutom ska fastigheten fräschas upp på utsidan så långt det går.

Alexej Hidalgo tror att det finns mycket potential i fastighetsmarknaden i Fagersta. Det rådande ränteläget och det relativt starka ekonomiska läget har bidragit till att investerare söker sig till mindre orter, menar han.

– Därutöver ser jag en kraftigt förbättrad demografisk trend i Fagersta i kombination med att det i dag finns brist på såväl lägenheter, restauranger och butiker i regionen, skriver Alexej Hidalgo.

Christian Ogesten ser positivt på den nya ägaren.

– Jag tror att de kan få det här att funka, absolut.

Annons