Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NVK bryter avtal med tv-leverantör

Thomas Malmberg menar att han inte har fått någon information av NVK att hyreshuset han bor i har fått nytt avtal med Telia.

Annons
Ovetandes. Ilska är ordet när Thomas Malmberg sent fick reda på att fastigheten han bor i får ny tv-leverantör.

Fagersta. –Jag har ett abonnemang från Com Hem som jag är nöjd med. Jag ser på tv, spelar in flera program samtidigt och kan använda datorn, säger Thomas Malmberg.

Han berättar att fastigheten tidigare varit ansluten till telekomföretaget.

I maj fick Thomas Malmberg besök av representanter från Telia.

–Jag frågade vad de ville och de svarade att de skulle installera bredband, men de hade ingen legitimation. Jag sade att det ville jag inte ha och fick till svar att det skulle jag göra upp med Telia.

Thomas Malmberg berättar att han ringde Com Hem och de hade inte hört talas om något leverantörsbyte i fastigheten.

I dagarna kom en lapp i brevlådan om att ett företag på uppdrag av Norra Västmanlands kommunalteknikförbund (NVK) och Telia ska installera trådlös router och digitalbox.

Thomas Malmberg är upprörd över NVKs dåliga information då han inte fått veta något om leverantörsbytet, varken i brev eller på anslagstavlan i trapphuset. Han befarar att situationen kommer att ge honom merkostnader i form av abonnemangskostnader samt hjälp med installation av dator och skrivare.

–NVK kunde ha skickat en enkät och frågat oss hyresgäster om vi var nöjda med Com Hem och det här var något de kunde erbjuda istället för att tvinga oss, säger Thomas Malmberg.

Läs mer:  NVK: Vi vill kunna erbjuda modern tv

Läs mer: Granskar Telias rikstäckande fibersatsning

Läs mer:  Fiber kan snart bli verklighet

Annons