Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NVK säger nej till Karlberg

Norberg. Riv upp planerna på en lekplats vid Norbergsån och satsa på lekparken vid hembygdsgården i Karlberg i stället. Det är uppmaningen till kommunen i ett medborgarförslag.
Men NVK håller inte med och ratar förslaget.

Annons

Den 26 april i år beslutade politikerna som styr Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, NVK, att bygga en ny lekpark vid ån i Norberg.

Bakgrunden till beslutet är att NVK:s förvaltning anser att det är bättre att satsa pengarna på en stor centrumnära lekpark i stället för på flera små lekplatser som i dag.

Tanken var att bygget skulle dra i gång under maj eller juni, men planerna har fått skjutas på framtiden eftersom beslutet att bygga lekparken har överklagats.

Det är Veronica Ekström och hennes mor Gunilla Ekström som överklagat.

– Jag är inte mot en lekpark utan det är placeringen av den som jag är emot, säger Gunilla Ekström.

Hon har även skrivit ett medborgarförslag där hon uppmanar Norbergs kommun att satsa på lekparken vid Karlberg i stället för den nya vid Norbergsån.

I förslaget kallar hon Karlbergs lekplats för den populäraste i Norberg. Hon påpekar att läget är bra och att det finns bilparkering, besökstoalett och servering nära platsen. Hon tycker inte att service av den typen är lika lättillgäng vid Norbergsån.

Genom att inte bygga en ny lekplats menar hon även att det frigörs pengar. Hon tycker att de pengarna i stället skulle kunna användas till att skapa fler sommarjobb och till ett driftstöd för Karlbergs lekplats.

Lekplatsen vid Karlberg har byggts av Norbergs hembygdsförening som i dag också sköter om den med hjälp av ideella krafter.

Gunilla Ekström tycker att kommunen skulle kunna föra en diskussion med föreningen om att hjälpa till att

utveckla Karlbergs lekplats.

NVK är inte positiva till Gunilla Ekströms förslag. Politikerna i den direktion som styr förbundet föreslår att kommunstyrelsen i Norberg säger nej till medborgarförslaget.

Orsaken är bland annat lekparken i Karlbergs läge.

– Den uppfyller inte vår grundtanke eftersom den inte ligger centralt, säger förbundschefen Harold Nilsson, som skrivit politikernas beslutsunderlag.

Läs hela artikeln i måndagens papperstidning eller köp e-tidningen.

Annons