Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyheten som får jyckarna att gläfsa

2015 blir extra skönt för alla badsugna hundar. Nu ska Fagersta få en hundbadplats där alla fyrbenta vänner kan blöta pälsen utan att störa djurlivet.

Annons
Hundarnas badplats. Kommunstyrelsen i Fagersta har beslutat att området nedanför Solliden ska bli en officiell badplats för hundar när snön har smält.

Att plaska runt i vattnet en varm sommardag är uppskattat av många hundar. Men hittills har det inte funnits någon plats för ett hundbad i Fagersta.

Efter ett förslag från Facebookgruppen Fagerstas framtid har kommunstyrelsen nu beslutat att ordna en sådan badplats vid Solliden, nedströms bessemerkonvertern.

– Det är en bra idé. Men jag vet inte om vi ska gå dit. Jag tror inte han sköter sig om det är flera hundar där, säger Catarina Trondset, matte till labradoren Abbe, snart 2 år.

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbun har utrett frågan om hundbad och tittat på olika möjliga badplatser. Området vid Solliden valdes ut bland annat eftersom det redan finns en bänk och ett bord där.

– Vi ska testa idén och se hur väl använt det blir, säger Marino Wallsten (S), kommunstyrelsens ordförande.

Enligt ordningsreglerna får en hund inte släppas lös under vår och sommar eftersom det kan störa djurlivet, men det ska alltså inte vara någon risk på den här platsen, enligt NVK.

Hundrastplatsen märks ut med en skylt och kommunen ska slå gräset där.

– Uppdraget skickas i detta nu. Det blir när snön släpper – om inte förr, säger Marino Wallsten.

Annons